Toimitusjohtajan tervehdys, Ari-Pekka Hongisto, Kiertokasvu: ”2020-luvulla olemme vihdoin kierrätyslannoitemarkkinoiden läpimurron kynnyksellä”

Toimitusjohtajan tervehdys, Ari-Pekka Hongisto, Kiertokasvu: ”2020-luvulla olemme vihdoin kierrätyslannoitemarkkinoiden läpimurron kynnyksellä”

28 tammikuun, 2020

Me Kiertokasvussa lähdimme uudelle vuosikymmenelle intoa ja uskoa puhkuen. Käynnistämme kuluvan vuoden aikana useita kehitysprojekteja ja luomme uusia asiakassuhteita. Vahvistamme verkostoamme ja asiantuntijatiimiämme entisestään. Synnytämme asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia ja luomme osaamisellamme pysyviä ja kestäviä ratkaisuja, joilla tuotetaan lisäarvoa orgaanisten jätteiden ja sivutuotevirtojen käsittelyketjuihin. Uskomme kierrätyslannoitetuotteiden markkinoiden lopulliseen läpimurtoon 2020-luvulla!

Oman panoksemme lisäksi toivomme vahvaa panostusta myös päätöksentekijöiltä. Jo tältä keväältä odotamme erityisesti päätöksiä, joilla tuetaan biokaasutuotannon sekä ravinnekierron markkinoiden kehittymistä.

Hallitusohjelmaan on kirjattu ravinnekierron toimenpidekokonaisuus, jolla edistetään kierrätyslannoitevalmisteiden markkinoiden kehittämistä, minkä avulla tehostetaan myös ravinteiden tarkoituksenmukaista käyttöä ja materiaalitehokkuutta sekä vähennetään ilmasto- ja vesistöpäästöjä. Haluamme ja meidän täytyy hyödyntää ravinnekierron toimenpidekokonaisuuden tarjoamia mahdollisuuksia, koska koko toimiala vaatii kehittyäkseen vielä myös runsaasti tutkimusta ja tuotekehitystä.

Kehittyvä markkina ja toimiala vaativat myös pitkäjänteisyyttä. Nyt linjattavat poliittiset ohjauskeinot, joilla vauhditetaan kierto- ja biotalouden ratkaisujen kehittymistä kohti kestävämpää tulevaisuutta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa, ovat toivottavasti sellaisia päälinjoja, jotka kestävät hallitusohjelmissa tulevienkin pääministerien aikakaudella yli puoluerajojen.

Palvelulupauksemme mukaisesti lähdemme uudelle vuosikymmenelle seuraavin askelin:

  • KEHITÄMME tuotteita ja markkinaa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Asiakkaamme ovat itsessään suunnaton voimavara, joiden vahvuuksia täydentämällä pystymme yhdessä kehittämään pala palalta koko toimialaa.
  • Tuotamme, kehitämme ja ylläpidämme LAATUA. Tuotamme asiakkaillemme parhaimman mahdollisen palvelun, oli kyse sitten asiantuntijapalvelusta tai koneurakoinnista. Räätälöidyt kokonaispalveluratkaisut tuotetaan paikalliset tarpeet ja mahdollisuudet huomioiden.
  • Vaalimme ja ylläpidämme pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä teemme PITKÄJÄNTEISESTI T&K-toimintaa kierrätyslannoitemarkkinoiden kehittymisen mahdollistamiseksi.

Mennyt vuosi ja vuosikymmen ovat itselläni olleet perehtymistä, opettelua ja lopulta uuden aloittamista. Vuonna 2012 alkanut työura kierrätyslannoitetuotteiden valmistuksen, tuotteistuksen ja markkinoinnin parissa huipentui vuoteen 2019, jolloin päädyin vielä syventämään osaamistani asiakkaan ja ylivoimaisesti tärkeimmän sidosryhmän eli maatalouden näkökulmasta. Syventävät opinnot Saarijärvellä JAMKin Biotalousinstituutissa ja sitä seuranneet oivallukset toivat lopullisen ymmärryksen siitä, miten ratkaiseva ja tärkeä elementti suomalainen maatalous ja maaseutu ovat, kun puhutaan kierto- ja biotalouden kehityspotentiaalista ja omavaraisuuden kasvattamisesta. Omavaraisuuden, joka sisältää niin ruuantuotannon, uusiutuvat polttoaineet kuin lannoitetuotteetkin. Pystymme yhteistyöllä ja perinteisiä rajapintoja rikkomalla muuttamaan maailmaa. Tämä on sekä oma henkilökohtainen visioni että myös Kiertokasvun toiminnan ja olemassaolon ydin. Pyörää ei tarvitse joka käänteessä keksiä uudelleen, mutta uusiutuminen ja olemassa olevien asioiden yhdistäminen uudella tavalla ovat uskomaton potentiaali ja voimavara, joka mahdollistaa meille kaikille paremman tulevaisuuden kohti kestävämpää kulutusta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa.

 

Ari-Pekka Hongisto
Toimitusjohtaja, Kiertokasvu

Arkisto

© Kiertokasvu, Ruthon Group | Produced by Medita & Preoni & Family Creatives

Kiertokasvu Ruthon Group