Ajankohtaista

Orgaanisen jätteen matka biokaasulaitoksen mädätysjäännöksestä vihreäksi kasvuksi

15 elokuun, 2023

Kiertokasvun asiantuntijatiimi tarttui uuteen haasteeseen kesäkuussa 2022. Kiertokasvu sai toimeksiannon kehittää Keski-Pohjanmaalla sijaitsevat biokaasulaitoksen mädätysjäännöksen jalostusarvoa.

Lue lisää »

VIERASKYNÄ: Juha Pirkkamaa: ”Uusiutuvan energian merkitys kasvaa ja alan arvostus lisääntyy”

16 toukokuun, 2023

Maassamme on tällä hetkellä useita kymmeniä – ellei jopa satoja – yrityksiä, jotka ovat keskittyneet uusiutuvan energian ja kierrätysravinteiden tuottamiseen. Lisäksi on näitä palvelevia asiantuntijayrityksiä. Kuva on todellisuudessa vielä laajempi, sillä monet yrityksistä hoitavat lisäksi mm. jätehuoltoa tai alkutuotantoa. Yritystoiminta on modernia ja tulevaisuutta, vaikka monien alan tuotteiden jalostusaste on vielä alhainen ja taloudellinen volyymi valtakunnallisesti verraten pieni.

Lue lisää »

Viljelijätilaisuus Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:llä

18 marraskuun, 2022

Pidimme 17.11.2022 yhdessä Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n kanssa Biokaasua ja kierrätyslannoitteita maatalouteen tilaisuuden, jossa osallistujina oli paikallisia maanviljelijöitä ja sidosryhmien edustajia.

Lue lisää »

BLOGI Ari-Pekka Hongisto, Kiertokasvu: Uhkaako energia- ja ravinnekiertobisnestä riski pikavoittojen tavoittelusta kokonaishyödyn kustannuksella?

6 lokakuun, 2022

Vihreän siirtymän mukaiset tukipoliittiset ohjaustoimet yhdistettynä geopoliittiseen maailmantilanteeseen tuovat uusiutuvan energian ja ravinnekierron toimialalle paljon uusia toimijoita ja innovaatioita.

Lue lisää »

TIEDOTE: Kiertokasvulle toimipiste myös Lappeenrantaan

24 elokuun, 2022

Kiertokasvun kasvanut asiakaskysyntä Etelä-Karjalassa toi tilausta paikalliselle toimipisteelle. Sopivat tilat löytyivät Lappeenrannasta Joutsenon keskustasta.

Lue lisää »

TIEDOTE: Kiertokasvun tiimi kasvaa uusilla asiantuntijoilla

6 heinäkuun, 2022

Kiertokasvun tiimi vahvistuu uusiutuvan energian, kierrätyslannoitetuotteiden ja metsäteollisuuden prosessien asiantuntijoilla.

Lue lisää »

TIEDOTE: Kiertokasvun ja Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n yhteistyössä biojätteistä ja kunnallisten jätevedenpuhdistamojen lietteistä jalostetaan kierrätyslannoitteita

10 kesäkuun, 2022

Kukkuroinmäen biokaasulaitos jalostaa tulevaisuudessa kierrätyslannoitteita paikallisille maatiloille. Uusien tuotteiden taustalla on Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n ja Kiertokasvun yhteistyöprojekti.

Lue lisää »

VIERASKYNÄ Johanna Boberg: Orgaanisten kierrätyslannoitteiden arvostus kasvaa

13 toukokuun, 2022

Vanhat tutut orgaanisen aineksen lisäämiseen perustuvat viljelymaan rakenteen parantamiseen ja ylläpitoon tähdänneet keinot ovat edelleen ajankohtaisia ja palvelevat myös ilmastotavoitteita.

Lue lisää »

BLOGI Ari-Pekka Hongisto: Huoltovarmuuden merkitys energiatuotannossa ja ravinnekierrossa korostuu – Kiertokasvu tarjoaa ratkaisuja vihreään siirtymään

30 maaliskuun, 2022

Kirjoitin edellisen kerran omavaraisuuden merkityksen korostumisesta keväällä 2020, jolloin koko maailmaa ravisutti Covid-19 -pandemian puhkeaminen.

Lue lisää »

TIEDOTE: Kiertokasvun tiimi vahvistuu asiantuntijalla sekä projektikoordinaattorilla. Johanna Boberg siirtyy uusien haasteiden pariin.

17 syyskuun, 2021

Kiertokasvun tiimissä tapahtuu henkilövaihdoksia. Ansiokkaasti syksystä 2019 alkaen kierrätyslannoitetuotteiden kehitys- ja laadunhallintatehtävissä työskennellyt Johanna Boberg siirtyy uusien haasteiden pariin syyskuun 2021 aikana. Kiitos kuluneista vuosista ja onnea uusiin haasteisiin Johanna! 

Lue lisää »

Arkisto

© Kiertokasvu, Ruthon Group | Produced by Medita & Preoni & Family Creatives

Kiertokasvu Ruthon Group